Klädhängare, Galgar och en Tamburmajor

klädhängareAlla har vi minst en garderob hemma. Ett av de bästa garderobstillbehören är hängare för kläder. Det går inte att ha fungerade förvaring av kläder utan dessa. De flesta kanske tycker att det räcker med vanliga klädkrokar, men man behöver också galgar för att hänga upp kläderna på bästa sätt. Det finns hängare för flera olika typer av klädesplagg. De flesta klädhängare är tillverkade likt en hel triangel, som ger möjligheten att även hänga upp byxor. För underkläder krävs galgar med ”nypor” i plast som håller upp plaggen eftersom de mjuka material som underkläder är tillverkade i lätt glider av annars.

För ytterplagg finns det också flera olika alternativ för att hänga upp sina kläder. De flesta hänger sannolikt upp sina kläder på en tamburmajor (detta var namnet på den person som tog emot kläderna på finare restauranger förr i tiden).

tamburmajorMan får inte heller lov att glömma bort att förvara sina andra ytterkläder, som exempelvis skor, på ett klokt sätt. För förvaring av dessa kan man ha en skohylla. De flesta skohyllor kommer med två plan, och ytan man ställer dem på är vanligtvis formad som ett rutnät för att eventuell smuts ska åka av skorna. Därför är det klokt att ställa sina smutsiga skor på det understa hyllplanet och sina ”finskor” på det översta. Man kan även placera en tunn plastbit under skohyllan för att slippa få grus och annat skräp på golvet som lossnar från skorna.

Det är viktigt med god förvaring av alla sina kläder. Man ska också komma ihåg att den även måste ha en snygg design som passar in. Den som söker klädställ med en ganska stilren design, och som samtidigt har väldigt hög förvaringskapacitet, bör se efter en klädställning som man helt enkelt bara kan rulla in och gömma ifall det skulle behövas. Detta kan vara behövligt i offentliga verksamheter där varje liten yta måste sparas. De allra flesta tycker också att öppna ytor är relativt snyggare på grund av att de ger en rymd och ett djup i rummet. För exempelvis museum är detta extra viktigt eftersom så få saker som möjligt kan störa de verk eller utställningar som finns.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *